PETRONELLA OCH TEDDY VECKA FÖR VECKA

Hela 7 veckor har gått, var tog dem vägen. Nästa vecka väntar vaccinering, id-märkning och vet. besiktning. :D

Hej alla härliga taxmänniskor!

2018-12-05

Nu har det redan gått 6.v sedan de små busarna föddes, alla mår bra och utvecklas korrekt. Idag har fotat lite igen som jag tänkte bjuda er på. Det är mest vimmelbilder, men planen är att det skall komma upp porträttbilder på var och en med sitt kennelnamn under. Det var en utmaning med nu har alla en egen identitet. 

Ha de gott! 

- GLAD 1:a ADVENT -

Hallå igen!

2018-11-26

Idag blir de små hela 5v gamla!

Hej!

2018-11-25

Här kommer lite mer valpbilder, på tisdag blir dem hela 5v. Tiden går så fort och dem är tuffa och modiga individer. 

Hej igen! 

Kunde inte vänta en dag till med att bjuda på dessa gosbilder, idag har det hänt mycket. Dem har fått en ny säng och möjlighet till att få utforska mer nu. Dock var det redan ett par som hade varit utanför lådan och kollat läget så kände att det var dags att göra något. Alla har också fått nyklippta klor, dem skötte sig exemplariskt.  Imorgon skall dem få smaka på lite riktig mat, mer bilder på detta kommer.

Hade bäst !

Hej! 

2018-11-15

I Tisdags blev de små 3.v, tider går så fort. Alla har öppnat ögonen men än ser dem inte helt hundra. Aktiviteten i valplådan höjs för var dag som går och det dröjer inte många dagar innan någon har tagit sig ut på äventyr. Dem har börjat stå lite grann, men enbart sekunderar innan dem tippar åt något håll. Men skam den som ger sig. Denna bild omgång var en utmaning då rörelseförmågan har ökats. Dem var inte så samarbetsvilliga haha, men en o annan bild blev riktigt bra! 

Hade gott! 


Hej igen! 

2018-11-07

Tiden bara rusar iväg och nu är dem små redan 2 veckor gamla, dem flesta har börjat öppna sina ögon.  Här kommer lite mysiga valpbilder. =)

Hej!

Idag blir valparna 5 dagar och alla mår fint, äter som hästar.

Ha de gott! 

Äntligen!!!...

2018-10-23


igår kväll kom den dagen vi alla väntat på, många veckors längtan efter de små. Det är som att julafton kom tidigt i år. kl. 21.03 kom den första valpen ut efter ett effektiv värkarbete, det tog ca 50min från första värken tills att första valpen kom ut och fick se världen. Det var som att släppa på en champagnekork, för tätt efter första valpen kom nästa och nästa... När klockan var 22.50 kom den 4:e valpen och magen hade gått ihop en del. Det kändes dock som att det var en kvar men när timmarna gick blev jag osäker. Men! 00.31 kom den 5:e och sista valpen. En sådan lycka, det är så fantastiskt och går inte att beskriva med ord. Att få vara med om denna process från parning tills dess att man hjälper till att förlösa är obeskrivlig. 


Första natten har gått bra, alla har hittat tutten och äter som aldrig förr, Petronella ligger och tar igen sig medans man hör hur det snuttas för fullt. Hon är en fantastisk mamma och tar så väl hand om de små. 

Nu ser vi fram emot att följa denna nya resa genom 5 nya stjärnors liv, och att alla får varma och kärleksfulla hem är det allra viktigaste! 

valp 1. Tik ," black and tan" (21.03)

Valp 2. Hane, "röd" (21.53)

Valp 3. Tik, "röd" (22.10)

Valp 4. Hane "black and tan" (22.50)

Valp. 5 Hane "röd" (00.30)


Ps. vill bara varna känsliga tittare för bildbomb med valpbilder framöver! ;)


Hade bäst alla taxälskare så hörs vi snart igen! 

timmar innan valparna kommer
timmar innan valparna kommer

Magen växer...

Hej på er!

veckorna bara rusar iväg, idag är det bara lite mer än 3 veckor kvar innan beräknad nedkomst. Magen växer ikapp med aptiten. Vilket är ett gott tecken =)


Hade gott och trevlig helg!

Hej igen!

2018-09-14


Nu var det nästan 3 veckor sedan jag uppdaterade er om läget. Petronella har börjat förändra sitt sätt lite grann genom att vilja sova mycket mer, och ligga i knät. Jag tycker också att hon har blivit bredare över ryggen så förhoppningsvis finns det så valpar i magen. 

Vi håller alla tassar och tår nu! 


Trevlig helg! 


Teddy,Zigrid och Petronella
Teddy,Zigrid och Petronella


Hej igen!

2018-08-22

Igår fick vi till en parning mellan Petronella och Teddy, igår befann hon sig i 11:e dygnet. 

Även idag fick vi till en strålande parning så förhoppningsvis kommer det lite bäbisar om ett par månader. 


Hej på er alla taxälskare!

2018-08-13

I fredags såg jag det första blodspåret vilket betyder att Petronella har börjat löpa. Man kan även se att Teddy har börjat intressera sig mer för henne. Just i detta nu ligger dem tillsammans i soffan och bara myser. Om ca 1,5 vecka går hon i i höglöp och är då parningsvillig.